Düzenli aylık yumurtlama, bir kadının hamile kalması için her adet döngüsünde gerçekleşmesi gereken kritik bir olaydır . Ne yazık ki, yumurtlama olmaması birçok kadında sıklıkla meydana gelir ve bu da onu kısırlığın önde gelen nedenlerinden biri yapar.
Bununla birlikte, sağlıklı ve düzenli yumurtlamayı sağlamanın beş basit yolu vardır:
Doğurganlığı artırıcı gıdalar, vücudunuzu üreme konusunda desteklemekle ilgilidir, yani çeşitli meyveleri, sebzeleri ve tam tahılları, makul miktarda yağsız (organik / otla beslenen / serbest dolaşan) etleri, deniz ürünlerini ve süt ürünlerini tüketmek anlamına gelir, kabuklu yemişler, tohumlar ve sağlıklı yağlar da bu gruptadır.
Araştırmalar bu diyeti takip etmenin düzenli yumurtlamayı desteklemenin en etkili yollarından biri olduğunu göstermiştir. Yeterli miktarda D, B12, Demir ve Temel Yağ Asitleri (EFA'lar) tüketmenin sağlıklı yumurtlamada rol oynayabileceğini bilmek sizi şaşırtabilir. Hindistan'dan araştırmacılar, "Yeterli miktarda demir almayan kadınlarda anovülasyon (yumurtlama eksikliği) olabileceğini ve bunun da hamileliği, kanlarında yeterli demir depolarına sahip olanlardan% 60 daha yüksek bir oranda engelleyebileceğini." International Journal of Current Research and Academic Review'da 2014 rapor etmişlerdir.
Düzenli, orta düzeyde egzersiz, sağlıklı bir vücut kitle indeksi (BMI) veya kilonun korunmasına yardımcı olur ve bu da, hem doğurganlık hem de yumurtlama için önemli olan hormonal dengeyi ve sağlıklı insülin düzeylerini destekler.
Biraz pozitif stres sağlıklı olabilirken, kısırlığa bağlı stres tipik olarak ortalama seviyelerden daha yüksek seviyelerde yaşanır ve bu da vücudu hızla aşağıya çekebilir. Çok yüksek seviyelerde stres, vücudun normal işleyen sistemlerinin "kapanmasına" neden olabilir (geçici de olsa). Bu "kapanma" kalp, akciğerler ve sinir sisteminin işlevini etkileyerek vücudun genel sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Stresden kolayca etkilenen vücut sistemlerinden biri üreme sistemidir.
Adet döngüsünü düzenleyen hormon süreçleri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olarak yumurtlamayı teşvik eden birkaç bitki bulunmuştur. Bu bitkilerden üçü;
Üreme sistemi içinde durgunluk veya dolaşım eksikliği olduğunda doğurganlık etkilenir. Dolaşım eksikliği, hafif bir dönem geçirmekten, bozulmuş yumurtlama da dahil olmak üzere hiç adet görmemeye kadar herhangi bir yerde adet döngüsü düzensizliklerine neden olabilir.
Üreme sistemine dolaşımı arttırmak için;
Kendi Kendine Doğurganlık Masajı
Derin doku masajı, alt karın bölgesine uygulandığında rahim, yumurtalıklar, fallop tüpleri, karaciğer, mide ve bağırsakların işlevini etkiler.
Hint Yağı Terapisi,
Karaciğerin yanı sıra lenfatik ve dolaşım sistemlerini de uyarır ve bunu yaparken, hint yağı paketinin uygulandığı yerin altındaki organların ve dokuların canlılığını ve işlevini destekler.
Akupunktur,
Yumurtlamayı düzenleyen kadın doğurganlık hormonlarını kontrol eden HPA (hipotalamik-hipofiz-yumurtalık) eksenini kısmen etkilemeye çalışan beta-endorfin salınımını destekler.
Sonuç olarak, iyi beslenin, egzersiz yapın, stresi yönetin ve düzenli yumurtlamayı desteklemek ve teşvik etmek için şifalı otları ve doğal tedavileri düşünün. Doğurganlık yolculuğundaki herkes için nispeten kolay ve önemli olan adımlardır.
Kaynaklar;
Elizabeth Willett - MA, Sertifikalı Bitki Uzmanı
Elizabeth Willett, NaturalFertilityru'da Kıdemli Bitki Uzmanı ve Baş Eğitimcidir. Minnesota Eyalet Üniversitesi'nden Kitle İletişimi alanında lisans derecesi (2000) ve St. Paul, MN'deki St. Catherine Üniversitesi'nden şifalı bitkiler konusunda uzmanlık ile Bütünsel Sağlık Çalışmaları alanında Yüksek Lisans derecesi (MA, 2010) vardır. Liz, kadınların doğurganlığı üzerine 200'den fazla makale yazmıştır ve Natural Fertility Info.com'a bütünsel sağlık ve şifa konusunda çok zengin bilgi ve uzmanlık getirmiştir.
Dr. Christine Traxler MD, Kadın Doğum / Jinekoloji
Dr. Traxler , Minnesota'da 20 yıldan fazla bir süredir hastalarla çalışan, üniversite tarafından eğitilmiş bir kadın doğum uzmanı / jinekologdur. Profesyonel bir tıp yazarıdır; hamilelik ve doğum hakkında çok sayıda kitap yazmışdır; tıp öğrencileri ve diğer sağlık hizmeti sağlayıcıları için ders kitapları ve kurslar; ve tıp ve sağlık konularında 1000'den fazla makale yazmıştır. Dr. Traxler, Minnesota Üniversitesi Biyolojik Bilimler Koleji ve Minnesota Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne katılmış, 1981'de summa cum laude onur ile biyokimya derecesi ve 1986'da Tıp Doktora derecesini (MD) almıştır.